CUKETOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

cuketové kuličky v rajské omáčce

Cuketové kuličky s parmazánem a bylinkami v rajčatové omáčce jsou chutnou a lehkou alternativou ke klasickým masovým kuličkám. Skvěle se hodí k těstovinám nebo jako samostatné jídlo.

Co potřebujete na cuketové kuličky v rajčatové omáčce?

  • 350 g cukety
  • 40 g strouhanky
  • 70 g strouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1 lžička italského koření
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej

Na omáčku

  • 500 ml rajčatové passaty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička oregána
  • sůl a pepř
  • cukr dle chuti
čerstvé cukety

Pusťte se do toho

1. Nastrouhanou a odvodněnou cuketu smíchejte se strouhankou, parmazánem, vejcem, česnekem a kořením.

2. Vytvarujte kuličky, pokapejte je olejem a pečte je na pečicím papíru při 200 °C asi 25 minut.

3. V hrnci rozehřejte olej a orestujte nadrobno nasekaný česnek. Poté přilijte rajčatovou passatu, dochuťte oreganem, solí a pepřem a krátce povařte, aby zhoustla. Případně doslaďte cukrem.

4. Rajčatovou omáčku podávejte s cuketovými kuličkami – neskladujte je v omáčce, aby se nerozmočily.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights