CUKETOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

Cuketové kuličky s parmazánem a bylinkami v rajčatové omáčce jsou chutnou a lehkou alternativou ke klasickým masovým kuličkám. Skvěle se hodí k těstovinám nebo jako samostatné jídlo.
Co potřebujete na cuketové kuličky v rajčatové omáčce?
- 350 g cukety
- 40 g strouhanky
- 70 g strouhaného parmazánu
- 2 vejce
- 1 větší stroužek česneku
- 1 lžička italského koření
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Na omáčku
- 500 ml rajčatové passaty
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička oregána
- sůl a pepř
- cukr dle chuti

Pusťte se do toho
1. Nastrouhanou a odvodněnou cuketu smíchejte se strouhankou, parmazánem, vejcem, česnekem a kořením.
2. Vytvarujte kuličky, pokapejte je olejem a pečte je na pečicím papíru při 200 °C asi 25 minut.
3. V hrnci rozehřejte olej a orestujte nadrobno nasekaný česnek. Poté přilijte rajčatovou passatu, dochuťte oreganem, solí a pepřem a krátce povařte, aby zhoustla. Případně doslaďte cukrem.
4. Rajčatovou omáčku podávejte s cuketovými kuličkami – neskladujte je v omáčce, aby se nerozmočily.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


