PAŘÍŽSKÉ KOSTKY

Nadýchaný kakaový korpus, vrstva džemu a jemný pařížský krém – to jsou pařížské kostky, které zvládnete přichystat i doma. Stačí trocha trpělivosti a výsledek stojí za to!

Co potřebujete na pařížské kostky?

Těsto

  • 3 vejce
  • 1 sklenka krupicového cukru
  • 1 sklenka mléka
  • 1/2 sklenky oleje
  • 2 sklenky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

Pařížská šlehačka

  • 2 smetany (33%)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • strouhaná čokoláda na posypání (nebo Granko)
  • džem na potření
kakaový prášek ve sklenici

Pusťte se do toho

1. Den předem si připravte pařížskou šlehačku: smetanu, cukr a kakao přiveďte k varu, promíchejte dohladka a nechte do druhého dne vychladit v lednici.

2. Na těsto vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte zbylé suroviny a nakonec mouku s kakaem a práškem do pečiva.

3. Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem a pečte při 170 °C asi 10 minut.

4. Po vychladnutí potřete pařížské řezy džemem, navršte vyšlehanou pařížskou šlehačku a ozdobte strouhanou čokoládou nebo Grankem.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights