PAŘÍŽSKÉ KOSTKY

Nadýchaný kakaový korpus, vrstva džemu a jemný pařížský krém – to jsou pařížské kostky, které zvládnete přichystat i doma. Stačí trocha trpělivosti a výsledek stojí za to!
Co potřebujete na pařížské kostky?
Těsto
- 3 vejce
- 1 sklenka krupicového cukru
- 1 sklenka mléka
- 1/2 sklenky oleje
- 2 sklenky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
Pařížská šlehačka
- 2 smetany (33%)
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
- strouhaná čokoláda na posypání (nebo Granko)
- džem na potření

Pusťte se do toho
1. Den předem si připravte pařížskou šlehačku: smetanu, cukr a kakao přiveďte k varu, promíchejte dohladka a nechte do druhého dne vychladit v lednici.
2. Na těsto vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte zbylé suroviny a nakonec mouku s kakaem a práškem do pečiva.
3. Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem a pečte při 170 °C asi 10 minut.
4. Po vychladnutí potřete pařížské řezy džemem, navršte vyšlehanou pařížskou šlehačku a ozdobte strouhanou čokoládou nebo Grankem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


