DOMÁCÍ BYLINKOVÁ SŮL

Domácí bylinková sůl dodá pokrmům výraznou chuť a vůni. Připravíte ji snadno z čerstvých bylinek a hrubé soli. Vyberte bylinky, které se hodí k masu, bramborům i těstovinám!
Co potřebujete na domácí bylinkovou sůl?
- mořská hrubozrnná sůl
- rozmarýn
- oregano
- tymián
- majoránka
(poměr soli a bylinek 1:1)

Pusťte se do toho
1. Bylinky omyjte, osušte a oddělte lístky od stonků. Nasekejte je najemno v hmoždíři nebo mixéru, přidejte sůl a krátce promixujte (2x protočit), aby zůstala hrubší.
2. Solnou směs rozprostřete a nechte proschnout při pokojové teplotě.
3. Suchou bylinkovou sůl uchovávejte v uzavíratelné sklenici – vydrží i několik měsíců.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


