DOMÁCÍ BYLINKOVÁ SŮL

domácí bylinková sůl

Domácí bylinková sůl dodá pokrmům výraznou chuť a vůni. Připravíte ji snadno z čerstvých bylinek a hrubé soli. Vyberte bylinky, které se hodí k masu, bramborům i těstovinám!

Co potřebujete na domácí bylinkovou sůl?

  • mořská hrubozrnná sůl
  • rozmarýn
  • oregano
  • tymián
  • majoránka

(poměr soli a bylinek 1:1)

sušené bylinky

Pusťte se do toho

1. Bylinky omyjte, osušte a oddělte lístky od stonků. Nasekejte je najemno v hmoždíři nebo mixéru, přidejte sůl a krátce promixujte (2x protočit), aby zůstala hrubší.

2. Solnou směs rozprostřete a nechte proschnout při pokojové teplotě.

3. Suchou bylinkovou sůl uchovávejte v uzavíratelné sklenici – vydrží i několik měsíců.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights