PERNÍK S RYBÍZEM

Když se spojí vůně perníkového koření, jemnost jogurtového těsta a svěží kyselost rybízu, vznikne moučník, který potěší každé chuťové buňky. Tento perník je jednoduchý na přípravu a ideální třeba ke kávě nebo jako rychlé pohoštění!
Co potřebujete na perník s rybízem?
- 1,5 kelímku polohrubé mouky
- 0,5 kelímku moučkového cukru
- 400 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 1 balíček kypřicího prášku do perníku
- 1-2 lžíce kakaa
- čerstvý či mražený rybíz

Pusťte se do toho
1. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, přidejte kakao, jogurt, vejce a moučkový cukr. Vymíchejte hladké těsto.
2. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem. Povrch posypejte rybízem a perník pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30-40 minut.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


