DROBENKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A RYBÍZEM

drobenkový koláč s tvarohem a rybízem

Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem je lahodná kombinace jemné krémové náplně a křupavé drobenky, která dokonale doplňuje kyselejší tóny čerstvého rybízu. Jednoduchá příprava a lahodná chuť z něj dělají oblíbený dezert pro každou příležitost!

Co potřebujete na drobenkový koláč s tvarohem a rybízem?

  • 80 g měkkého másla
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukr moučka

Náplň

  • 500 g tučného tvarohu
  • 200 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1/5 hrnku cukru moučka
  • červený rybíz
tři druhy čerstvého rybízu

Pusťte se do toho

1. Z másla, mouky a cukru vytvořte drobenku. Dvě třetiny drobenky upěchujte na dno menší formy.

2. Smíchejte tvaroh, mléko, cukr a vanilkový pudink. Naneste na spodní vrstvu drobenky, zatlačte do něj rybíz a posypejte zbylou drobenkou.

3. Drobenkový koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 45 minut.

Sdílejte článek na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights