DROBENKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A RYBÍZEM

Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem je lahodná kombinace jemné krémové náplně a křupavé drobenky, která dokonale doplňuje kyselejší tóny čerstvého rybízu. Jednoduchá příprava a lahodná chuť z něj dělají oblíbený dezert pro každou příležitost!
Co potřebujete na drobenkový koláč s tvarohem a rybízem?
- 80 g měkkého másla
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku cukr moučka
Náplň
- 500 g tučného tvarohu
- 200 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1/5 hrnku cukru moučka
- červený rybíz

Pusťte se do toho
1. Z másla, mouky a cukru vytvořte drobenku. Dvě třetiny drobenky upěchujte na dno menší formy.
2. Smíchejte tvaroh, mléko, cukr a vanilkový pudink. Naneste na spodní vrstvu drobenky, zatlačte do něj rybíz a posypejte zbylou drobenkou.
3. Drobenkový koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 45 minut.
Sdílejte článek na Facebooku se svými přáteli!


