MRAMOROVÁ SKOŘICOVÁ BÁBOVKA

skořicová bábovka s čokoládovou polevou

Tato voňavá a vláčná bábovka si získá srdce milovníků skořice, kakaa a rumového aroma. Díky citronové šťávě má bábovka svěží chuť!

Co potřebujete na mramorovou skořicovou bábovku?

  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 200 g másla
  • 160 g krystalového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžíce mléka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • špetka soli
celá skořice

Pusťte se do toho

1. Změklé máslo vyšlehejte s cukry, špetkou soli a vejci. Po částech vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem.

2. Poté vmíchejte citronovou šťávu, rum a skořici. Těsto rozdělte na dvě části a jednu promíchejte s kakaem a zřeďte lžící mléka.

3. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy (střídavě světlé a tmavé těsto). Skořicovou bábovku pečte ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 50 minut.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights