MRAMOROVÁ SKOŘICOVÁ BÁBOVKA

Tato voňavá a vláčná bábovka si získá srdce milovníků skořice, kakaa a rumového aroma. Díky citronové šťávě má bábovka svěží chuť!
Co potřebujete na mramorovou skořicovou bábovku?
- 250 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 200 g másla
- 160 g krystalového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce rumu
- 1 lžíce mléka
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka soli

Pusťte se do toho
1. Změklé máslo vyšlehejte s cukry, špetkou soli a vejci. Po částech vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem.
2. Poté vmíchejte citronovou šťávu, rum a skořici. Těsto rozdělte na dvě části a jednu promíchejte s kakaem a zřeďte lžící mléka.
3. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy (střídavě světlé a tmavé těsto). Skořicovou bábovku pečte ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 50 minut.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


