KUŘECÍ PRSA NA VÍNĚ S OLIVAMI

kuřecí prsa na víně a s brambory

Kuřecí prsa na víně s olivami zvládnete připravit i ve všední den, ale přitom působí jako z luxusní restaurace. Jemné maso a voňavá omáčka s česnekem, bílým vínem a šalvějí se krásně doplňuje se slaností černých oliv!

Co potřebujete na kuřecí prsa na víně s olivami?

  • 4 kuřecí prsa
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1 hrst černých oliv bez pecky
  • 2 snítky šalvěje
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř
olivy a víno

Pusťte se do toho

1. Kuřecí prsa naklepejte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Osmažte je na rozpáleném oleji a vyjměte. Udržujte maso v teple.

2. Do výpeku přidejte máslo a orestujte na něm plátky česneku. Přilijte víno, přidejte olivy a duste asi 5 minut.

3. Do směsi vraťte maso, vmíchejte lístky šalvěje a prohřejte.

4. Podávejte s opečenými bramborami.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights