KUŘECÍ PRSA NA VÍNĚ S OLIVAMI

Kuřecí prsa na víně s olivami zvládnete připravit i ve všední den, ale přitom působí jako z luxusní restaurace. Jemné maso a voňavá omáčka s česnekem, bílým vínem a šalvějí se krásně doplňuje se slaností černých oliv!
Co potřebujete na kuřecí prsa na víně s olivami?
- 4 kuřecí prsa
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 200 ml suchého bílého vína
- 1 hrst černých oliv bez pecky
- 2 snítky šalvěje
- olej
- sůl
- mletý pepř

Pusťte se do toho
1. Kuřecí prsa naklepejte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Osmažte je na rozpáleném oleji a vyjměte. Udržujte maso v teple.
2. Do výpeku přidejte máslo a orestujte na něm plátky česneku. Přilijte víno, přidejte olivy a duste asi 5 minut.
3. Do směsi vraťte maso, vmíchejte lístky šalvěje a prohřejte.
4. Podávejte s opečenými bramborami.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


