CITRONOVÁ BABETA

Milujete citronové moučníky? Upečte si citronovou babetu, která je díky tuku neuvěřitelně vláčná. Hodí se na sváteční stůl i k nedělní kávě!
Co potřebujete na citronovou babetu?
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g solamylu (bramborového škrobu)
- 250 g moučkového cukru
- 250 g Hery
- 4 vejce
- 1 špetka soli
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- kůra a šťáva z 1 citronu

Pusťte se do toho
1. Vyšlehejte na hustý krém změklý tuk, cukry, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Postupně zašlehejte vejce.
2. Smíchejte mouku, solamyl a kypřicí prášek a po troškách promíchejte s krémovou vaječnou směsí.
3. Formu na babetu vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


