CITRONOVÁ BABETA

citronová babeta a plátky citronu

Milujete citronové moučníky? Upečte si citronovou babetu, která je díky tuku neuvěřitelně vláčná. Hodí se na sváteční stůl i k nedělní kávě!

Co potřebujete na citronovou babetu?

  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g solamylu (bramborového škrobu)
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g Hery
  • 4 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • kůra a šťáva z 1 citronu
citrony na proutěném podnosu

Pusťte se do toho

1. Vyšlehejte na hustý krém změklý tuk, cukry, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Postupně zašlehejte vejce.

2. Smíchejte mouku, solamyl a kypřicí prášek a po troškách promíchejte s krémovou vaječnou směsí.

3. Formu na babetu vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights