CUKETOVÉ LEČO

cukety a rajčata

Cuketové lečo je skvělou volbou pro letní dny, kdy máte chuť na něco lehkého, voňavého a plného zeleniny. Jeho příprava je rychlá a snadno si ho upravíte podle chuti nebo aktuálních zásob v lednici!

Co potřebujete na cuketové lečo?

  • 2 větší cukety
  • 1 cibule
  • 2–3 stroužky česneku
  • 3–4 rajčata (nebo 1 plechovka krájených)
  • 2 červené papriky
  • 1 žlutá paprika
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • mletá sladká paprika
  • olej
  • čerstvá petrželka nebo pažitka na posypání
dvě červené papriky a jedna žlutá paprika

Pusťte se do toho

1. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte, cuketu nakrájejte na půlkolečka (mladé nemusíte loupat), papriky na proužky a rajčata na kostičky.

2. Na rozehřátém oleji orestujte cibuli do sklovata, přidejte česnek a mletou papriku. Krátce promíchejte, přidejte papriky a po chvíli cukety. Restujte 5-7 minut, dokud zelenina mírně nezměkne.

3. Do cuketového leča vmíchejte rajčata, osolte, opepřete a duste pod pokličkou 10-15 minut, dokud vše nezměkne.

4. Nakonec vmíchejte do směsi rozšlehaná vejce a míchejte, dokud neztuhnou.

TIP: Pro výraznější chuť můžete přidat uzeninu, jako je klobása nebo tofu pro vegetariánskou variantu.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights