ZAPEČENÝ CAMEMBERT S ČESNEKEM

zapečený camembert s česnekem

Potřebujete přichystat rychlou chuťovku? Vyzkoušejte zapečený camembert! Jeho krémová, rozteklá konzistence v kombinaci s bylinkami, česnekem a ořechy je zkrátka dokonalá.

Co potřebujete na zapečený camembert?

  • 4 ks sýru camembert
  • 1 bageta z předešlého dne
  • několik stroužků česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • olivový olej na potření
  • 1 hrst ořechů
  • 1 hrst brusinek
  • sůl
větvička rozmarýnu

Pusťte se do toho

1. Camembert na povrchu nařízněte do tvaru kříže a svrchní kůrku opatrně odkrojte. Do sýra zapíchejte česnek nakrájený na plátky a lístky rozmarýnu.

2. Pokapejte sýr trochou oleje a pečte 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180°C, až se sýr roztaví.

3. Na stonky rozmarýnu napíchejte kousky bagety, zakapejte je olejem, posypejte trochou soli a zapečte v troubě spolu se sýrem.

4. Nasekejte najemno ořechy i brusinky a promíchejte je. Podávejte k sýru spolu s opečenými kousky bagety. Bagety s camembertem si obalujte ve směsi brusinek a ořechů.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights