ZAPEČENÝ CAMEMBERT S ČESNEKEM

Potřebujete přichystat rychlou chuťovku? Vyzkoušejte zapečený camembert! Jeho krémová, rozteklá konzistence v kombinaci s bylinkami, česnekem a ořechy je zkrátka dokonalá.
Co potřebujete na zapečený camembert?
- 4 ks sýru camembert
- 1 bageta z předešlého dne
- několik stroužků česneku
- 1 snítka rozmarýnu
- olivový olej na potření
- 1 hrst ořechů
- 1 hrst brusinek
- sůl

Pusťte se do toho
1. Camembert na povrchu nařízněte do tvaru kříže a svrchní kůrku opatrně odkrojte. Do sýra zapíchejte česnek nakrájený na plátky a lístky rozmarýnu.
2. Pokapejte sýr trochou oleje a pečte 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180°C, až se sýr roztaví.
3. Na stonky rozmarýnu napíchejte kousky bagety, zakapejte je olejem, posypejte trochou soli a zapečte v troubě spolu se sýrem.
4. Nasekejte najemno ořechy i brusinky a promíchejte je. Podávejte k sýru spolu s opečenými kousky bagety. Bagety s camembertem si obalujte ve směsi brusinek a ořechů.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

