NEBESKÝ CITRONOVÝ KOLÁČ S VANILKOVÝM KRÉMEM

citronový koláč a plátky citronů

Hledáte dokonalou kombinaci sladkého a kyselého v jednom dezertu? Tento nebeský citronový koláč s bohatým vanilkovým krémem je přesně to, co vaše chuťové pohárky chtějí!

Co potřebujete na citronový koláč?

Těsto:

  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilkového cukru
  • 140 g cukru
  • 150 ml mléka
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 8 lžic univerzální mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • šťáva z 1 citronu (scezená)

Na náplň:

  • kůra z 1 citronu
  • 70 g cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky vanilkového cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 300 ml mléka
  • 40 g másla
citrony v síťce

Pusťte se do toho

1. V míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, vanilkovým cukrem a cukrem do světlé, nadýchané pěny. Přilijte mléko a olej a krátce promíchejte.

2. Do těsta přisypávejte prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a opatrně promíchejte. Nakonec ochuťte citronovou šťávou a zlehka promíchejte.

3. Do menšího hrnce nastrouhejte citronovou kůru, přidejte vejce, cukr a vanilkový cukr. Promíchejte. Vmíchejte prosátý kukuřičný škrob a přilijte mléko. Za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud krém nezhoustne do jemné pudinkové konzistence.

4. Po uvaření krém odstavte z ohně a přidejte máslo. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Nechte krém vychladnout na pokojovou teplotu.

5. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Nalijte těsto a lžící nanášejte na těsto kopečky vychladlého pudinkového krému (můžete je jemně zatlačit do těsta).

6. Citronový koláč pečte v předehřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights