TRADIČNÍ KRKONOŠSKÉ KYSELO

Přeneste se do chladných horských chalup Krkonoš a ochutnejte legendární krkonošské kyselo, vydatnou polévku, která zahřeje na těle i na duši. Tato tradiční specialita s nezaměnitelnou nakyslou chutí je esencí krkonošské kuchyně.
Co potřebujete na krkonošské kyselo?
- 200 g chlebového kvásku
- 600 ml vody
- 1 hrst sušených hub
- 500 g brambor
- 50 g másla
- 1 cibule
- 100 ml smetany ke šlehání
- 4 vejce
- pažitka
- kmín
- sůl
- pepř

Pusťte se do toho
1. Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát.
2. Uvařte brambory, nechte je vystydnout a poté je nakrájejte na kousky.
3. Ke kvásku přidejte sůl, kmín a houby a vše vařte, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Do směsi poté přidejte vodu.
4. Nakrájejte cibulku, osmažte ji dozlatova a přidejte vejce. Vejce připravte míchaná, lehce syrová.
5. Poté vejce vmíchejte do směsi s houbami.
6. Přidejte brambory, na talíři krkonošské kyselo posypejte čerstvou pažitkou a opepřte ji.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

