TRADIČNÍ KRKONOŠSKÉ KYSELO

krkonošské kyselo s houbami

Přeneste se do chladných horských chalup Krkonoš a ochutnejte legendární krkonošské kyselo, vydatnou polévku, která zahřeje na těle i na duši. Tato tradiční specialita s nezaměnitelnou nakyslou chutí je esencí krkonošské kuchyně.

Co potřebujete na krkonošské kyselo?

  • 200 g chlebového kvásku
  • 600 ml vody
  • 1 hrst sušených hub
  • 500 g brambor
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • pažitka
  • kmín
  • sůl
  • pepř
krkonošské kyselo s houbami

Pusťte se do toho

1. Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát.
2. Uvařte brambory, nechte je vystydnout a poté je nakrájejte na kousky.
3. Ke kvásku přidejte sůl, kmín a houby a vše vařte, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Do směsi poté přidejte vodu.
4. Nakrájejte cibulku, osmažte ji dozlatova a přidejte vejce. Vejce připravte míchaná, lehce syrová.
5. Poté vejce vmíchejte do směsi s houbami.
6. Přidejte brambory, na talíři krkonošské kyselo posypejte čerstvou pažitkou a opepřte ji.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights