MEXICKÝ RÝŽOVÝ SALÁT S FAZOLEMI

rýžová bowle se zeleninou

Osvěžte svůj jídelníček barevným a chutným mexickým rýžovým salátem. Tato snadná a rychlá pochoutka je plná kukuřice, fazolí, paprik a pikantního dresinku. Přeneste se přímo do slunného Mexika!

Co potřebujete na mexický rýžový salát?

  • 1 hrnek uvařené rýže (nejlépe jasmínové nebo dlouhozrnné)
  • 400 g plechovky sterilované kukuřice
  • 400 g plechovky černých fazolí
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1/2 červené cibule
  • 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
  • šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • sůl a černý pepř
  • volitelně: 1 malá jalapeño paprička
  • volitelně: 1/2 avokáda
dřevěné lžíce s luštěninami

Pusťte se do toho

1. Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, scezenou kukuřici, propláchnuté černé fazole, nakrájenou červenou a zelenou papriku a nasekanou červenou cibuli.

2. Přidejte nasekaný čerstvý koriandr (a případně i jalapeño papričku).

3. V malé misce smíchejte limetkovou šťávu, olivový olej, mletý římský kmín, chilli koření, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte.

4. Přelijte dresinkem salát a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

5. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo limetkovou šťávou.

6. Volitelně můžete na závěr vmíchat nakrájené avokádo.

7. Rýžový salát nechte alespoň 15-20 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.

8. Podávejte jako přílohu k masu, grilovaným pokrmům nebo jako samostatný lehký oběd či večeři.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights