MEXICKÝ RÝŽOVÝ SALÁT S FAZOLEMI

Osvěžte svůj jídelníček barevným a chutným mexickým rýžovým salátem. Tato snadná a rychlá pochoutka je plná kukuřice, fazolí, paprik a pikantního dresinku. Přeneste se přímo do slunného Mexika!
Co potřebujete na mexický rýžový salát?
- 1 hrnek uvařené rýže (nejlépe jasmínové nebo dlouhozrnné)
- 400 g plechovky sterilované kukuřice
- 400 g plechovky černých fazolí
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1/2 červené cibule
- 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
- šťáva z 1 limetky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky chilli koření
- sůl a černý pepř
- volitelně: 1 malá jalapeño paprička
- volitelně: 1/2 avokáda

Pusťte se do toho
1. Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, scezenou kukuřici, propláchnuté černé fazole, nakrájenou červenou a zelenou papriku a nasekanou červenou cibuli.
2. Přidejte nasekaný čerstvý koriandr (a případně i jalapeño papričku).
3. V malé misce smíchejte limetkovou šťávu, olivový olej, mletý římský kmín, chilli koření, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte.
4. Přelijte dresinkem salát a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
5. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo limetkovou šťávou.
6. Volitelně můžete na závěr vmíchat nakrájené avokádo.
7. Rýžový salát nechte alespoň 15-20 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.
8. Podávejte jako přílohu k masu, grilovaným pokrmům nebo jako samostatný lehký oběd či večeři.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

