ZAPEČENÝ LILEK S MOZZARELLOU

Zapečený lilek s mozzarellou je dokonalé jídlo pro všechny, kteří milují lehká, chutná a zároveň výživná jídla. Kombinace jemného lilku, voňavé rajčatové omáčky a roztékající se mozzarelly vás přenese přímo do středomořské kuchyně.
Co potřebujete na zapečený lilek s mozzarellou?
- 2 lilky
- 100 g barevných cherry rajčat
- 250 g mozzarelly
- 1 stroužek česneku
- 1 hrst petrželky hladkolisté
- 50 ml olivového oleje na vetření
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Lilky podélně rozpulte, případně podle potřeby seřízněte lilek z druhé strany pro lepší stabilitu. Řeznou stranu nařízněte do mřížky. Osolte a nechte vypotit.
2. V misce smíchejte olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a větší část nadrobno nasekané petrželky. Směs vetřete do lilků.
3. Cherry rajčata nakrájejte na plátky. Obložte jimi lilky, zakápněte olejem a dejte péct do trouby na 180 °C na 10 minut. Poté je poklaďte natrhanou mozzarellou a pečte ještě 20 až 30 minut, dokud nezměknou.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

