ZAPEČENÝ LILEK S MOZZARELLOU

zapečený lilek s mozzarellou

Zapečený lilek s mozzarellou je dokonalé jídlo pro všechny, kteří milují lehká, chutná a zároveň výživná jídla. Kombinace jemného lilku, voňavé rajčatové omáčky a roztékající se mozzarelly vás přenese přímo do středomořské kuchyně.

Co potřebujete na zapečený lilek s mozzarellou?

  • 2 lilky
  • 100 g barevných cherry rajčat
  • 250 g mozzarelly
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst petrželky hladkolisté
  • 50 ml olivového oleje na vetření
  • sůl a pepř
čerstvé lilky na prkénku

Pusťte se do toho

1. Lilky podélně rozpulte, případně podle potřeby seřízněte lilek z druhé strany pro lepší stabilitu. Řeznou stranu nařízněte do mřížky. Osolte a nechte vypotit.

2. V misce smíchejte olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a větší část nadrobno nasekané petrželky. Směs vetřete do lilků.

3. Cherry rajčata nakrájejte na plátky. Obložte jimi lilky, zakápněte olejem a dejte péct do trouby na 180 °C na 10 minut. Poté je poklaďte natrhanou mozzarellou a pečte ještě 20 až 30 minut, dokud nezměknou.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights