PENNE S CHŘESTEM, RAJČATY A PARMAZÁNEM

penne těstoviny s rajčaty

Penne těstoviny s chřestem a rajčatovou omáčkou musíte rozhodně ochutnat. A když je při servírování posypete parmazánem, získáte si srdce všech strávníků.

Co potřebujete na penne s chřestem?

  • 400 g penne těstovin
  • 500 g zeleného chřestu
  • 400 g loupaných rajčat z konzervy
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvá bazalka
  • 4 lžíce parmazánu
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř
čerstvý  zelený chřest

Pusťte se do toho

1. Na olivovém oleji orestujte dosklovata nakrájené cibulky.

2. Na cibulku dejte rajčata z konzervy a vařte na středním ohni asi 7 minut, dokud základ nezhoustne. Směs osolte a opepřete.

3. Odstraňte konce stonků chřestu a spodní třetinu oloupejte. Chřest nakrájejte na 4 cm špalíčky a uvařte na skus v horké vodě.

4. Penne uvařte podle návodu ve vroucí chřestové vodě.

5. Do rajčatové omáčky vmíchejte máslo, chřest a nasekané lístky bazalky. Osolte a opepřete.

6. Rajčatovou směs nechte 3 minuty probublat a servírujte s penne těstovinami.

7. Pokrm posypejte strouhaným parmazánem.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights