PENNE S CHŘESTEM, RAJČATY A PARMAZÁNEM

Penne těstoviny s chřestem a rajčatovou omáčkou musíte rozhodně ochutnat. A když je při servírování posypete parmazánem, získáte si srdce všech strávníků.
Co potřebujete na penne s chřestem?
- 400 g penne těstovin
- 500 g zeleného chřestu
- 400 g loupaných rajčat z konzervy
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvá bazalka
- 4 lžíce parmazánu
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Na olivovém oleji orestujte dosklovata nakrájené cibulky.
2. Na cibulku dejte rajčata z konzervy a vařte na středním ohni asi 7 minut, dokud základ nezhoustne. Směs osolte a opepřete.
3. Odstraňte konce stonků chřestu a spodní třetinu oloupejte. Chřest nakrájejte na 4 cm špalíčky a uvařte na skus v horké vodě.
4. Penne uvařte podle návodu ve vroucí chřestové vodě.
5. Do rajčatové omáčky vmíchejte máslo, chřest a nasekané lístky bazalky. Osolte a opepřete.
6. Rajčatovou směs nechte 3 minuty probublat a servírujte s penne těstovinami.
7. Pokrm posypejte strouhaným parmazánem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

