DOMÁCÍ JAHODOVÉ NANUKY

domácí jahodové nanuky ve sklenicích, jahody

Domácí jahodové nanuky jsou skvělým osvěžením v horkých letních dnech a jejich příprava je neuvěřitelně jednoduchá. Vychutnej si lahodnou chuť čerstvých jahod v této mražené pochoutce.

Co potřebujete na domácí jahodové nanuky?

  • 500 g čerstvých jahod
  • 100 g cukru krupice (množství upravte podle sladkosti jahod)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml vody (volitelné, pro hladší konzistenci)
košíky s čerstvými jahodami

Pusťte se do toho

1. Jahody omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky.

2. V hrnci smíchejte nakrájené jahody, cukr a citronovou šťávu. Pokud chcete hladší konzistenci, přidejte vodu.

3. Za stálého míchání přiveďte směs k varu a vařte na mírném ohni asi 5-10 minut, dokud jahody nezměknou a cukr se nerozpustí. Odstavte z plotny a nechte směs mírně vychladnout.

4. Vychladlou jahodovou směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

5. Jahodovou směs nalijte do formiček na nanuky, případně do malých kelímků a po částečném zmrazení do nich zapíchněte dřívka.

6. Jahodové nanuky nechte zmrazit minimálně 4-6 hodin, ideálně přes noc.

7. Před podáváním nechte formičky krátce povolit pod teplou vodou, abyste nanuky snadněji vyjmuli.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights