DOMÁCÍ JAHODOVÉ NANUKY

Domácí jahodové nanuky jsou skvělým osvěžením v horkých letních dnech a jejich příprava je neuvěřitelně jednoduchá. Vychutnej si lahodnou chuť čerstvých jahod v této mražené pochoutce.
Co potřebujete na domácí jahodové nanuky?
- 500 g čerstvých jahod
- 100 g cukru krupice (množství upravte podle sladkosti jahod)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 ml vody (volitelné, pro hladší konzistenci)

Pusťte se do toho
1. Jahody omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky.
2. V hrnci smíchejte nakrájené jahody, cukr a citronovou šťávu. Pokud chcete hladší konzistenci, přidejte vodu.
3. Za stálého míchání přiveďte směs k varu a vařte na mírném ohni asi 5-10 minut, dokud jahody nezměknou a cukr se nerozpustí. Odstavte z plotny a nechte směs mírně vychladnout.
4. Vychladlou jahodovou směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
5. Jahodovou směs nalijte do formiček na nanuky, případně do malých kelímků a po částečném zmrazení do nich zapíchněte dřívka.
6. Jahodové nanuky nechte zmrazit minimálně 4-6 hodin, ideálně přes noc.
7. Před podáváním nechte formičky krátce povolit pod teplou vodou, abyste nanuky snadněji vyjmuli.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

