MRKVOVÉ PLACKY S TOFU A BAZALKOU

mrkvové placky s dipem

Pamatujete si na babiččiny bramborové placky? Uvařte si zdravější a chutnější variantu! Mrkvové placky s tofu a bazalkou jsou skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na domácí kuchyni s nádechem exotiky.

Co potřebujete na mrkvové placky?

  • 200 g uzeného tofu
  • 300 g oloupané mrkve
  • 60 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 4 vejce
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička kari koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
nakrájená tofu

Pusťte se do toho

1. Tofu s mrkví nastrouhejte nahrubo a nasypejte do mísy. Přidejte vejce, špaldovou mouku, sušenou bazalku, kari koření, špetku soli a špetku pepře. Promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

2. Naběračkou tvořte na pánvi s rozpáleným olejem menší placky. Opékejte na středním plameni 2 až 4 minuty z každé strany.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights