MRKVOVÉ PLACKY S TOFU A BAZALKOU

Pamatujete si na babiččiny bramborové placky? Uvařte si zdravější a chutnější variantu! Mrkvové placky s tofu a bazalkou jsou skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na domácí kuchyni s nádechem exotiky.
Co potřebujete na mrkvové placky?
- 200 g uzeného tofu
- 300 g oloupané mrkve
- 60 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 4 vejce
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička kari koření
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Tofu s mrkví nastrouhejte nahrubo a nasypejte do mísy. Přidejte vejce, špaldovou mouku, sušenou bazalku, kari koření, špetku soli a špetku pepře. Promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
2. Naběračkou tvořte na pánvi s rozpáleným olejem menší placky. Opékejte na středním plameni 2 až 4 minuty z každé strany.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

