BABIČČINY BRAMBOROVÉ PLACKY PLNĚNÉ HOUBAMI

bramborové placky plněné houbami

Nostalgická vzpomínka v každém soustu? Uvařte si babiččiny bramborové placky plněné houbami podle tradiční receptury. Nechte se unést chutí dětství!

Co potřebujete na babiččiny bramborové placky plněné houbami?

Houbová směs

  • 1 hrnek čerstvých hub
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžičky čerstvého rozmarýnu
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka kmínu

Bramborové placky

  • 500 g brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • olej na smažení
dušené houby v pánvi

Pusťte se do toho

1. Brambory i se slupkou uvařte den předem do změknutí a nechte zchladnout.

2. Ten samý den si připravte náplň. V hrnci na másle krátce orestujte pokrájenou jarní cibulku, po chvíli přidejte nakrájené houby, nasekané bylinky, kmín a sůl. Zamíchejte a přiklopte. Houby duste asi 15 minut.

3. Mezitím si připravte bramborové těsto. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce a hrubou mouku a zpracujte nelepivé těsto. Těsně před vyválením ho osolte.

4. Těsto na pomoučeném válu rozválejte na 0,5 cm silnou placku a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Doprostřed každého kolečka dejte trochu houbové směsi, přiklopte dalším kolečkem těsta a prsty přitlačte okraje k sobě tak, aby vznikla plněná placka a náplň nevytékala.

5. Naplněné placky smažte na oleji z obou stran dozlatova.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights