BABIČČINY BRAMBOROVÉ PLACKY PLNĚNÉ HOUBAMI

Nostalgická vzpomínka v každém soustu? Uvařte si babiččiny bramborové placky plněné houbami podle tradiční receptury. Nechte se unést chutí dětství!
Co potřebujete na babiččiny bramborové placky plněné houbami?
Houbová směs
- 1 hrnek čerstvých hub
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
- 1/2 lžičky čerstvého rozmarýnu
- 2 špetky soli
- 1 špetka kmínu
Bramborové placky
- 500 g brambor
- 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- olej na smažení

Pusťte se do toho
1. Brambory i se slupkou uvařte den předem do změknutí a nechte zchladnout.
2. Ten samý den si připravte náplň. V hrnci na másle krátce orestujte pokrájenou jarní cibulku, po chvíli přidejte nakrájené houby, nasekané bylinky, kmín a sůl. Zamíchejte a přiklopte. Houby duste asi 15 minut.
3. Mezitím si připravte bramborové těsto. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce a hrubou mouku a zpracujte nelepivé těsto. Těsně před vyválením ho osolte.
4. Těsto na pomoučeném válu rozválejte na 0,5 cm silnou placku a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Doprostřed každého kolečka dejte trochu houbové směsi, přiklopte dalším kolečkem těsta a prsty přitlačte okraje k sobě tak, aby vznikla plněná placka a náplň nevytékala.
5. Naplněné placky smažte na oleji z obou stran dozlatova.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

