FAZOLOVÁ PAŠTIKA S ČERVENOU ŘEPOU

fazolová paštika na chlebu

Fazolová paštika s červenou řepou je nejen chutná, ale také bohatá na bílkoviny a vlákninu. Pochutnají si na ní vegetariáni, vegani a všichni, kteří chtějí do svého jídelníčku zařadit více luštěnin.

Co potřebujete na fazolovou paštiku?

  • 1 vařená červená řepa
  • 1 plechovka sterilovaných červených fazolí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce pasty tahini
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce zelené natě na ozdobu
červené fazole na fazolovou paštiku

Pusťte se do toho

1. Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Přidejte scezené červené fazole, olivový olej prolisovaný česnek. Zakápněte citronovou šťávou, přidejte pastu tahini a osolte a opepřete.

2. Směs rozmixujte do hladké konzistence. Pokud je příliš hustá, přilijte trochu vody nebo olivový olej. Podle chuti dosolte nebo přidejte citronovou šťávu.

3. Fazolovou paštiku ozdobte bylinkami a podávejte s oblíbeným pečivem.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights