FAZOLOVÁ PAŠTIKA S ČERVENOU ŘEPOU

Fazolová paštika s červenou řepou je nejen chutná, ale také bohatá na bílkoviny a vlákninu. Pochutnají si na ní vegetariáni, vegani a všichni, kteří chtějí do svého jídelníčku zařadit více luštěnin.
Co potřebujete na fazolovou paštiku?
- 1 vařená červená řepa
- 1 plechovka sterilovaných červených fazolí
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce pasty tahini
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 lžíce zelené natě na ozdobu

Pusťte se do toho
1. Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Přidejte scezené červené fazole, olivový olej a prolisovaný česnek. Zakápněte citronovou šťávou, přidejte pastu tahini a osolte a opepřete.
2. Směs rozmixujte do hladké konzistence. Pokud je příliš hustá, přilijte trochu vody nebo olivový olej. Podle chuti dosolte nebo přidejte citronovou šťávu.
3. Fazolovou paštiku ozdobte bylinkami a podávejte s oblíbeným pečivem.
