SVĚŽÍ MERUŇKOVÝ DŽEM S MEDUŇKOU

meruňkový džem s meduňkou

Hledáte zdravou alternativu ke kupovaným džemům? Tento meruňkový džem s meduňkou je bez přidaných konzervantů. Skvěle se hodí na chleba s máslem i do koláčů!

Co potřebujete na meruňkový džem s meduňkou?

  • 1 kg meruněk
  • 500 g krupicového cukru
  • 3 snítky meduňky
  • šťáva ze 2 citronů
čerstvá meduňka

Pusťte se do toho

1. Meruňky nakrájejte na kousky, zasypejte je cukrem, zlehka promíchejte a přiklopte. Nechte odležet několik hodin nebo přes noc.

2. Po odležení by měly meruňky plavat ve vlastní šťávě a všechen cukr by se měl rozpustit. Pokud chcete, rozmixujte směs dohladka. Přendejte směs do široké pánve nebo prostorného litinového hrnce a přidejte nasekané lístky meduňky.

3. Směs přiveďte k varu a vařte na středním plameni asi 20 minut, dokud džem nezhoustne. Během vaření sbírejte pěnu.

4. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a směs ještě zatepla dejte do horkých, sterilizovaných sklenic. Zavřete je a obraťte dnem vzhůru, případně je můžete zavařit.

Poznámka: Z těchto ingrediencí získáte 500 až 700 ml meruňkového džemu.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights