PERNÍKOVÁ OVESNÁ KAŠE

Perníková ovesná kaše vám připomene Vánoce. Kombinace jemných ovesných vloček, teplého koření a sladkého nádechu vám vykouzlí úsměv na tváři i v chladných dnech!
Co potřebujete na perníkovou ovesnou kaši?
- 300 ml mléka
- 50 g ovesných vloček
- 1 jablko
- 1 banán
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžíce medu
- 20 g másla
- 4 kusy vánočních perníčků

Pusťte se do toho
1. Do pánve či hrnce dejte ovesné vločky, přidejte jemně nastrouhané jablko, rozmačkaný banán a perníkové koření.
2. Smíchejte vše s mlékem a přiveďte k varu. Poté teplotu stáhněte na minimum a vařte do zhoustnutí.
3. Odstavte a vmíchejte do perníkové ovesné kaše máslo.
4. Ovesnou kaši na talíři pokapejte medem a ozdobte perníčky: jeden nastrouhejte a druhý můžete nechat v celku.
Poznámka: Recept je na 2 porce kaše.

