PERNÍKOVÁ OVESNÁ KAŠE

perníková ovesná kaše

Perníková ovesná kaše vám připomene Vánoce. Kombinace jemných ovesných vloček, teplého koření a sladkého nádechu vám vykouzlí úsměv na tváři i v chladných dnech!

Co potřebujete na perníkovou ovesnou kaši?

  • 300 ml mléka
  • 50 g ovesných vloček
  • 1 jablko
  • 1 banán
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžíce medu
  • 20 g másla
  • 4 kusy vánočních perníčků
perníčky ve tvaru srdíček

Pusťte se do toho

1. Do pánve či hrnce dejte ovesné vločky, přidejte jemně nastrouhané jablko, rozmačkaný banán a perníkové koření.
2. Smíchejte vše s mlékem a přiveďte k varu. Poté teplotu stáhněte na minimum a vařte do zhoustnutí.
3. Odstavte a vmíchejte do perníkové ovesné kaše máslo.
4. Ovesnou kaši na talíři pokapejte medem a ozdobte perníčky: jeden nastrouhejte a druhý můžete nechat v celku.

Poznámka: Recept je na 2 porce kaše.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights