VLÁČNÝ ZAPEČENÝ BULGUR SE ZELENINOU A MOZZARELLOU

zapečený bulgur se zeleninou

Uvařte si bulgur zapečený se zeleninou, který spojuje lehkost zdravého bulguru, svěžest zeleniny a krémovou jemnost mozzarelly v dokonalé harmonii. Tento zapečený pokrm vás přenese do světa italských chutí.

Co potřebujete na zapečený bulgur se zeleninou?

  • 300 g bulguru
  • 200 g nastrouhané mozzarelly
  • 800 ml vroucího zeleninového vývaru
  • 6 lžic rajčatového protlaku
  • 2 lilky
  • 4 rajčata
  • 1 cuketa
  • 200 g zakysané smetany
  • čerstvá bazalka
  • 6 lžic olivového oleje + na vymazání
  • sůl
mozzarella a rajčátka na dřevěné desce

Pusťte se do toho

1. Bulgur zalijte vroucím vývarem, osolte, zakryjte pokličkou a zvolna vařte asi 5 minut. Stáhněte z ohně a nechte 15 minut dojít doměkka. Poté přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte.

2. Lilky nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Osolte je a nechte je alespoň 20 minut odležet. Poté je osušte papírovými utěrkami a opečte je z obou stran na olivovém oleji dozlatova.

3. Rajčata s cuketou nakrájejte na tenké plátky.

4. Zapékací mísu vymažte olejem a poté střídavě vrstvěte bulgur, opečený lilek a nakrájená rajčata s cuketou. Případně můžete polovinu zeleniny rozložit na dno mísy, zasypat bulgurem a zbylou zeleninu rozprostřít navrch.

5. Nakonec zalijte zakysanou smetanou, posypejte mozzarellou a pečte ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut dozlatova. Podávejte zdobené bazalkou.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights