PEČENÁ KUŘECÍ PRSA S GNOCCHI
Vydejte se na kulinářský výlet do slunného Provence s receptem na pečená kuřecí prsa provoněná bylinkami a podávaná s jemnými noky. Díky provensálským bylinkám se každé sousto promění v připomínku letní dovolené plné chuti a vůní!
Co potřebujete na pečená kuřecí prsa?
- 800 g kuřecích prsou
- sůl a pepř
- 5 lžic olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- provensálské koření
- 400 ml smetany na vaření
- 800 g bramborových noků gnocchi
- 2 hrsti hladkolisté petrželky
- 50 ml olivového oleje
Pusťte se do toho
1. Maso osolte, opepřete a opečte na oleji z každé strany asi 5 minut. Poté maso vyjměte.
2. Do pánve přilijte víno, nechte částečně odvařit, přilijte smetanu a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, vraťte maso, posypejte ho provensálským kořením a dopečte v troubě při 180 °C asi 10 minut.
3. Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Petrželku nasekejte nahrubo a v misce smíchejte s olivovým olejem. Ponorným mixérem rozmixujeme.
4. Hotové gnocchi promíchejte v míse s petrželkovým olejem. Podávejte s kuřecími prsy a polijte smetanovou omáčkou.