PEČENÁ KUŘECÍ PRSA S GNOCCHI

pečená kuřecí prsa s gnocchi

Vydejte se na kulinářský výlet do slunného Provence s receptem na pečená kuřecí prsa provoněná bylinkami a podávaná s jemnými noky. Díky provensálským bylinkám se každé sousto promění v připomínku letní dovolené plné chuti a vůní!

Co potřebujete na pečená kuřecí prsa?

  • 800 g kuřecích prsou
  • sůl a pepř
  • 5 lžic olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • provensálské koření
  • 400 ml smetany na vaření
  • 800 g bramborových noků gnocchi
  • 2 hrsti hladkolisté petrželky
  • 50 ml olivového oleje
syrové gnocchi na kuchyňském stole

Pusťte se do toho

1. Maso osolte, opepřete a opečte na oleji z každé strany asi 5 minut. Poté maso vyjměte.

2. Do pánve přilijte víno, nechte částečně odvařit, přilijte smetanu a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, vraťte maso, posypejte ho provensálským kořením a dopečte v troubě při 180 °C asi 10 minut.

3. Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Petrželku nasekejte nahrubo a v misce smíchejte s olivovým olejem. Ponorným mixérem rozmixujeme.

4. Hotové gnocchi promíchejte v míse s petrželkovým olejem. Podávejte s kuřecími prsy a polijte smetanovou omáčkou.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights