HANÁCKÝ ZELNÝ SALÁT

hanácký zelný salát z červeného zelí

Hanácký zelný salát má skvělou chuť. Ať už ho máte rádi s majonézou nebo zakysanou smetanou, tento recept je nedílnou součástí tradiční české kuchyně.

Co potřebujete na hanácký zelný salát?

  • 1 menší hlávka červeného zelí
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 zakysaná smetana
červené zelí na dřevěném prkénku

Pusťte se do toho

1. Červené zelí nakrouhejte najemno.

2. Nakrouhané zelí smíchejte s cukrem, solí a vinným octem. Důkladně promačkejte a promíchejte.

3. Přidejte majonézu, zakysanou smetanu, promíchejte a nechte aspoň 2 hodiny odležet.

TIP: V původním receptu se do zelí nastrouhá ještě uzenina.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights