DÝŇOVÉ LÍVANCE

dýňové lívance

Dýňové lívance jsou podzimním hitem, který spojuje jemnou sladkost dýně s nadýchanou konzistencí těsta. Perfektní snídaně nebo sladký dezert, který zahřeje a potěší všechny smysly!

Co potřebujete na dýňové lívance?

  • 1 menší dýně hokaido nebo máslová dýně
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli
  • 170 až 190 g hladké mouky
  • 50 g bílého jogurtu (podle hustoty dýňového pyré)
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • olej na smažení
  • špetka soli
dýňové lívance

Pusťte se do toho

1. Dýni rozkrojte na polovinu a vydlabejte z ní semínka. Máslovou musíte oloupat, hokaido není potřeba, protože slupka tepelnou úpravou dostatečně změkne. Dužinu nakrájejte na kostky velké 3 cm.

2. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte dýni, sůl a podlijte asi 50 ml vody. Pod pokličkou duste za občasného míchání 15 až 20 minut. Rozvařenou dýni rozmixujte na pyré.

3. Mouku prosejte a promíchejte s kypřicím práškem a solí. Přidejte 200 g dýňového pyré. Pokud je dýňové pyré příliš hutné, rozmíchejte ho s jogurtem. Metličkou přimíchejte vejce s máslem, cukr a po částech mouku tak, aby vzniklo hustší těstíčko.

4. Dýňové lívance smažte pozvolna na malém množství oleje z obou stran. Podávejte teplé.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights