DOMÁCÍ LOUPÁČKY

sladké pečivo a loupáčky

Klasika, která nikdy nevyjde z módy. Chcete si připravit domácí loupáčky, které vám připomenou dětství? Tento recept je přesně pro vás! Upečte si ty nejchutnější loupáčky, které si zamiluje celá rodina.

Co potřebujete na domácí loupáčky?

  • 600 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 60 g másla
  • 60 g cukru
  • 20 g droždí
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • mák
váleček a těsto na domácí loupáčky s mákem

Pusťte se do toho

1. Do vlahého mléka přidejte lžičku cukru, droždí a lžíci mouky a nechte vzejít kvásek.

2. Do mísy dejte zbytek mouky, cukru, rozpuštěné máslo, žloutek, kvásek, špetku soli a vypracujte hladké těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem.

3. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a každou vyválejte na pomoučeném vále na placku silnou asi 5 mm. Placku rozkrájejte na 6 trojúhelníků, které zarolujte do tvaru loupáčku.

4. Loupáčky přeneste na plech vyložený pečícím papírem a pod utěrkou nechte kynout dalších 30 minut. Potřete je rozkvedlaným vajíčkem a bohatě posypejte mákem.

5. Domácí loupáčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 až 20 minut dozlatova. Po vyjmutí z trouby je přendejte na mřížku, aby nezvlhly.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights