ŠPAGETY S KREVETAMI A ČESNEKEM
Špagety s krevetami a česnekem jsou rychlým pokrmem, který vás okamžitě vtáhne do světa intenzivních chutí. Kombinace jemných krevet a voňavého česneku vylepší každé sousto. Perfektní volba pro večer, kdy chcete pohostit své přátele!
Co potřebujete na špagety s krevetami?
- 250 g špaget
- 8 až 16 krevet dle velikosti
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- chilli paprička dle chuti
- 40 g soli
Pusťte se do toho
1. Špagety uvařte ve větším množství vody (cca 2 litry), osolené 20 g soli. Slijte je a 50 ml vody dejte stranou.
2. Krevety oloupejte, rozkrojte na 2 až 4 části dle velikosti a v misce je smíchejte s citronovou šťávou. Česnek nakrájejte na plátky, chilli papričku na kolečka.
3. Olivový olej vlijte do studené pánve, přidejte česnek a chilli papričku a pánev zahřejte na střední teplotu. Za častého míchání restujte 4 minuty. Přilijte 100 ml vody ze špaget a zahřívejte další 4 minuty.
4. Do pánve přidejte uvařené těstoviny a nakrájené krevety a pečlivě míchejte, dokud se krevety neuvaří (přibližně 1 minutu). Stáhněte z ohně, přidejte parmezán a petržel a promíchejte.