KUŘECÍ KŘÍDLA PEČENÁ NA PIVU
Hledáte pokrm, který potěší vaše smysly? Kuřecí křídla pečená na pivu jsou přesně to pravé! Kombinace křupavé kůže, šťavnatého masa a jemného piva vytvoří na vašem talíři nezapomenutelný chuťový zážitek.
Co potřebujete na kuřecí křídla pečená na pivu?
- 1,7 kg kuřecích křídel
- 1 kg žluté cibule
- 1,5 l černého piva
- 15 g soli
- 1 g černého mletého pepře
- chléb
Pusťte se do toho
1. Do pekáče položte větší množství nahrubo nakrájené cibule a zalijte ji černým pivem.
2. Poté do pekáče přidejte lehce osolená a opepřená kuřecí křídla, promíchejte a pečte dozlatova v troubě předehřáté na 175 °C asi 45 minut.
3. Upečená křídla vyjměte a výpek nechte vyvařit na konzistenci sirupu.
4. Omáčku dosolte a přidejte pečená křídla, která ve výpeku opatrně promíchejte.
5. Podávejte s čerstvým chlebem.