KIMCHI POLÉVKA

kimchi polévka v černé misce

Probuďte své chuťové buňky a posilněte imunitní systém touto výživnou kimchi polévkou plnou probiotik a vitamínů, která je nejen chutná, ale i zdravá. S minimem námahy si připravíte vydatný pokrm plný energie.

Co potřebujete na kimchi polévku?

  • 350 g kimchi
  • 450 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 polévkové lžíce oleje
  • 4 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g špenátu
  • 1 mrkev
  • ½ čajové lžičky chilli pasty gochujang
  • sůl
  • 1 lžíce bílého sezamu
  • 2 vejce
  • 120 g udon nudlí
kimchi ve skleničce

Pusťte se do toho

1. Jarní cibulku nakrájejte a část zelené nati dejte stranou. Česnek nasekejte nadrobno. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.

2. V hrnci rozpalte olej, přidejte jarní cibulku, česnek a mrkev a dvě minuty restujte. Přidejte gochujang, chvíli opékejte a vmíchejte kimchi se šťávou a vývar. Vařte na mírném ohni asi 15 minut.

3. Vejce vložte do vody a jakmile začne voda vřít, vařte je 5 minut. Vychladlé vejce oloupejte.

4. Uvařte udon nudle podle návodu na obalu. Nudle rozdělte do misek nebo talířů.

5. Do polévky přimíchejte čerstvý nebo mražený špenát, nechte zavadnout a dochuťte solí. Ihned servírujeme s rozkrojeným vejcem a posypané sezamem.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights