KIMCHI POLÉVKA
Probuďte své chuťové buňky a posilněte imunitní systém touto výživnou kimchi polévkou plnou probiotik a vitamínů, která je nejen chutná, ale i zdravá. S minimem námahy si připravíte vydatný pokrm plný energie.
Co potřebujete na kimchi polévku?
- 350 g kimchi
- 450 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 polévkové lžíce oleje
- 4 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 100 g špenátu
- 1 mrkev
- ½ čajové lžičky chilli pasty gochujang
- sůl
- 1 lžíce bílého sezamu
- 2 vejce
- 120 g udon nudlí
Pusťte se do toho
1. Jarní cibulku nakrájejte a část zelené nati dejte stranou. Česnek nasekejte nadrobno. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
2. V hrnci rozpalte olej, přidejte jarní cibulku, česnek a mrkev a dvě minuty restujte. Přidejte gochujang, chvíli opékejte a vmíchejte kimchi se šťávou a vývar. Vařte na mírném ohni asi 15 minut.
3. Vejce vložte do vody a jakmile začne voda vřít, vařte je 5 minut. Vychladlé vejce oloupejte.
4. Uvařte udon nudle podle návodu na obalu. Nudle rozdělte do misek nebo talířů.
5. Do polévky přimíchejte čerstvý nebo mražený špenát, nechte zavadnout a dochuťte solí. Ihned servírujeme s rozkrojeným vejcem a posypané sezamem.