KATŮV ŠLEH

katův šleh s karlovarským knedlíkem

Klasická česká chuťovka? To je katův šleh! Není to nic pro slabé povahy. Ale nebojte se, s tímto receptem si ho připravíte jako profesionál!

Co potřebujete na katův šleh?

  • 500 g vepřové kýty
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 červené papriky
  • 1/2 sklenice sterilované okurky
  • 2 feferonek
  • 20 g kečupu
  • 1,5 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
rajče, paprika, feferonka a česnek

Pusťte se do toho

1. Maso nakrájejte na nudličky a zprudka ho opečte na rozpáleném oleji (1,5 lžíce oleje). Maso vyjměte a do výpeku přilijte zbylý olej.

2. Stáhněte teplotu na střední stupeň a opečte na oleji nakrájenou cibuli. Poté přidejte nakrájenou papriku, na kousky nakrájené okurky a nasekané feferonky bez semínek.

3. Ke směsi vlijte kečup, dochuťte sójovou a worcesterskou omáčkou, případně solí a pepřem. Vařte asi 30 minut, dokud maso nezměkne.

TIP: Katův šleh servírujte s chlebem, rýží nebo domácími bramboráčky.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights