KATŮV ŠLEH
Klasická česká chuťovka? To je katův šleh! Není to nic pro slabé povahy. Ale nebojte se, s tímto receptem si ho připravíte jako profesionál!
Co potřebujete na katův šleh?
- 500 g vepřové kýty
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 červené papriky
- 1/2 sklenice sterilované okurky
- 2 feferonek
- 20 g kečupu
- 1,5 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 špetky soli
- 2 špetky pepře
Pusťte se do toho
1. Maso nakrájejte na nudličky a zprudka ho opečte na rozpáleném oleji (1,5 lžíce oleje). Maso vyjměte a do výpeku přilijte zbylý olej.
2. Stáhněte teplotu na střední stupeň a opečte na oleji nakrájenou cibuli. Poté přidejte nakrájenou papriku, na kousky nakrájené okurky a nasekané feferonky bez semínek.
3. Ke směsi vlijte kečup, dochuťte sójovou a worcesterskou omáčkou, případně solí a pepřem. Vařte asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
TIP: Katův šleh servírujte s chlebem, rýží nebo domácími bramboráčky.