HOUBOVÝ KUBA
Houbový kuba je tradiční české jídlo, které potěší milovníky krup a hub. Je nenáročný na přípravu a výsledek stojí za to. Voňavé jídlo je zážitkem pro chuťové buňky nejen o vánočních svátcích!
Co potřebujete na houbového kubu?
- 400 g středně velkých krup
- 40 g sušených hub
- 4 lžíce sádla (másla)
- 1 cibule
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1 hrst sušené majoránky
- 5 stroužků česneku
- sůl a pepř
Pusťte se do toho
1. Houby namočte na dvě hodiny do vody. Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka.
2. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce sádla a orestujte na něm dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli.
3. Kroupy sceďte, přidejte orestovanou cibulku, na plátky nakrájený česnek, drcený kmín, promnutou majoránku a houby, z kterých jste slili polovinu vody.
4. Směs promíchejte, osolte, opepřete a dejte do pekáčku vymazaného sádlem. Uhlaďte povrch a poklaďte zbytkem sádla. Pečte v předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut.