HOUBOVÝ KUBA

sušené houby ve sklenicích

Houbový kuba je tradiční české jídlo, které potěší milovníky krup a hub. Je nenáročný na přípravu a výsledek stojí za to. Voňavé jídlo je zážitkem pro chuťové buňky nejen o vánočních svátcích!

Co potřebujete na houbového kubu?

  • 400 g středně velkých krup
  • 40 g sušených hub
  • 4 lžíce sádla (másla)
  • 1 cibule
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 1 hrst sušené majoránky
  • 5 stroužků česneku
  • sůl a pepř
kroupy v talíři na kroupového kubu

Pusťte se do toho

1. Houby namočte na dvě hodiny do vody. Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka.

2. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce sádla a orestujte na něm dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli.

3. Kroupy sceďte, přidejte orestovanou cibulku, na plátky nakrájený česnek, drcený kmín, promnutou majoránku a houby, z kterých jste slili polovinu vody.

4. Směs promíchejte, osolte, opepřete a dejte do pekáčku vymazaného sádlem. Uhlaďte povrch a poklaďte zbytkem sádla. Pečte v předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights