DOMÁCÍ VLAŠSKÝ SALÁT „VLAŠÁK“

vlašský salát vlašák

Klasika na každém stole? To je domácí vlašský salát, který nikdy nezklame! Ukuchtěte si nejoblíbenější salát všech dob a pochutnejte si na jeho sladkokyselé chuti!

Co potřebujete na domácí vlašský salát?

  • 500 g vařených brambor ve slupce
  • 250g salámu junior
  • 100 g kyselých okurek
  • 30 g sterilovaného hrášku
  • 60 g vařeného celeru
  • 60 g vařené mrkve
  • 1 PL hořčice
  • 200 g majonézy
  • sůl a pepř
  • cukr
  • ocet
  • worcester
uvařené brambory na utěrce a hrnec

Pusťte se do toho

1. Uvařené a zchladlé brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a dejte do misky.

2. Uvařenou mrkev a celer společně se salámem a okurkami nakrájejte na jemné kostičky a smíchejte s bramborami.

3. Vše osolte, opepřete, přidejte ocet, cukr, worcester, majonézu, hořčici, hrášek a zlehka zamíchejte. Vlašský salát „vlašák“ podávejte vychlazený.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights