DOMÁCÍ VLAŠSKÝ SALÁT „VLAŠÁK“
Klasika na každém stole? To je domácí vlašský salát, který nikdy nezklame! Ukuchtěte si nejoblíbenější salát všech dob a pochutnejte si na jeho sladkokyselé chuti!
Co potřebujete na domácí vlašský salát?
- 500 g vařených brambor ve slupce
- 250g salámu junior
- 100 g kyselých okurek
- 30 g sterilovaného hrášku
- 60 g vařeného celeru
- 60 g vařené mrkve
- 1 PL hořčice
- 200 g majonézy
- sůl a pepř
- cukr
- ocet
- worcester
Pusťte se do toho
1. Uvařené a zchladlé brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a dejte do misky.
2. Uvařenou mrkev a celer společně se salámem a okurkami nakrájejte na jemné kostičky a smíchejte s bramborami.
3. Vše osolte, opepřete, přidejte ocet, cukr, worcester, majonézu, hořčici, hrášek a zlehka zamíchejte. Vlašský salát „vlašák“ podávejte vychlazený.