DOMÁCÍ RAJČATOVÁ OMÁČKA NA PIZZU

pizza s rajčatovou omáčkou

Chcete si připravit pizzu jako z italské restaurace? Začněte tou nejlepší rajčatovou omáčkou na pizzu z čerstvých rajčat, středomořských bylinek a olivového oleje! Nezapomeňte, že tajemství dokonalé pizzy spočívá právě v domácí rajčatové omáčce.

Co potřebujete na domácí rajčatovou omáčku na pizzu?

  • 1 kg rajčat (nebo 800 g loupaných z konzervy)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli a pepře
rajčatová omáčka ve sklenicích

Pusťte se do toho

1. Rajčata spařte vařící vodou, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Pokud použijete konzervovaná rajčata, rozmačkejte je vidličkou nebo rukama. Na 1 kg čerstvých rajčat vám vystačí 800 g loupaných z konzervy.

2. Na středním plameni rozehřejte v hluboké pánvi olivový olej a přidejte jemně nasekanou cibuli. Orestujte ji dozlatova. Poté přidejte na plátky nakrájený česnek a restujte další minutu.

3. Vmíchejte nakrájená rajčata, sušené oregano, snítku rozmarýnu, cukr, sůl a pepř. Omáčku přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte probublávat asi 45 minut. Občas promíchejte.

4. Ke konci vaření přidejte čerstvou nasekanou bazalku a dochuťte solí a pepřem. Pokud máte radši hladší texturu, rozmixujte omáčku ponorným mixérem.

TIP: Rajčatovou omáčku na pizzu můžete uchovávat v chladničce až 5 dní nebo ji zamrazte, případně zavařte do sklenic.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights