HRNÍČKOVÝ PERNÍK S MARMELÁDOU A ČOKOLÁDOVOU POLEVOU
Jemné těsto provoněné perníkovým kořením, sladká vrstva marmelády a čokoládová poleva tvoří dokonalou kombinaci pro všechny milovníky domácích dezertů. Vyzkoušejte tento nadýchaný hrníčkový perník!
Co potřebujete na hrníčkový perník?
Těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vejce
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- nasekané ořechy
Na potření:
- čokoládová poleva
- marmeláda
- strouhaný kokos
Pusťte se do toho
1. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao a kypřicí prášek do perníku. Přidejte mléko, olej, vejce a opět promíchejte. Do těsta přidejte podle chuti nasekané ořechy.
2. Těsto vylijte na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 170 °C.
3. Upečený perník potřete marmeládou, polijte čokoládovou polevou a posypejte kokosem.