HRNÍČKOVÝ PERNÍK S MARMELÁDOU A ČOKOLÁDOVOU POLEVOU

hrníčkový perník

Jemné těsto provoněné perníkovým kořením, sladká vrstva marmelády a čokoládová poleva tvoří dokonalou kombinaci pro všechny milovníky domácích dezertů. Vyzkoušejte tento nadýchaný hrníčkový perník!

Co potřebujete na hrníčkový perník?

Těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • nasekané ořechy

Na potření:

jahodová marmeláda

Pusťte se do toho

1. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao a kypřicí prášek do perníku. Přidejte mléko, olej, vejce a opět promíchejte. Do těsta přidejte podle chuti nasekané ořechy.

2. Těsto vylijte na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 170 °C.

3. Upečený perník potřete marmeládou, polijte čokoládovou polevou a posypejte kokosem.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights