PAPRIKY PLNĚNÉ SMETANOVÝM ČESNEKOVÝM SÝREM
Opečené papriky plněné smetanovým krémem jsou tou pravou lahůdkou na sváteční stůl. Tento předkrm i sytá večeře zmizí ze stolu během chvíle!
Co potřebujete na papriky plněné smetanovým sýrem?
- 4 barevné papriky
- olivový olej
- 150 g pomazánkového másla
- 3 tavené smetanové sýry
- špetka soli a pepře
- špetka mleté papriky
- 1 až 2 stroužky česneku
- 1 svazek bylinek (pažitka a petrželka)
- pár krajíčků toustového chleba
- trocha másla
Pusťte se do toho!
1. Papriky pokapejte olejem. Rozložte je na plech s pečicím papírem a dejte do trouby pod rozpálený gril.
2. Nechte je péct tak dlouho, dokud nezačnou lehce černat a neobjeví se místy puchýřky.
3. Papriky přendejte do hrnce s pokličkou a nechte je 5 minut přiklopené. Pak je zbavte slupek a jádřince.
4. V misce smíchejte pomazánkové máslo a tavený sýr. Ochuťte česnekem, solí, pepřem, mletou paprikou a vmíchejte nasekanou pažitku.
5. Vychladlé papriky naplňte pomazánkou a dejte je na chvíli do chladničky.
6. Tousty lehce potřete máslem a opečte je v troubě dozlatova.
7. Ztuhlé papriky nakrájejte na širší plátky a podávejte na máslových toustech.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!