AVOKÁDOVÁ OMÁČKA

avokádová omáčka
ilustrační obrázek

Milujete recepty z avokáda? Připravte k pokrmům avokádovou omáčku s česnekovou chutí. Pokud je období medvědího česneku, vyměňte klasický česnek za medvědí!

Co potřebujete na avokádovou omáčku?

  • 1 avokádo
  • 1 jarní cibulka (nebo špenát)
  • medvědí česnek (nebo česnek)
  • bylinky dle chuti
  • 30 ml vinného octa
  • 250 ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • citronová šťáva z 1/2 citronu
  • pepř

Pusťte se do toho

1. Do rendlíku vlijte trochu vinného octa a nechte ho odvařit.

2. Mezitím si nakrájejte avokádo na větší kusy.

3. Překrájejte jarní cibulku a medvědí česnek (nebo špenát a česnek).

4. Avokádo, cibulku a medvědí česnek dejte do rendlíku, mírně osolte a přilijte vodu. Povařte 1 až 2 minuty.

5. Směs poté rozmixujte s bylinkami v mixéru.

6. Omáčku ochuťte citronovou šťávou a případně dosolte.

7. Ještě jednou přemixujte a servírujte.

Sdílejte na Facebooku avokádovou omáčku!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights