SLANÝ LISTOVÝ ZÁVIN S FETOU A PROVENSÁLSKÝM KOŘENÍM

Slaný závin z listového těsta můžete naplnit čímkoliv, co vám chutná. Zkuste ale tentokrát středomořskou variantu s fetou a provensálským kořením.
Co potřebujete na listový závin s fetou?
- 1 plát listového těsta
- 200 g fety či balkánského sýru
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 60 g rajčete
- 2 lžičky provensálského koření
- 1 vejce
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Rozválejte těsto jako na štrúdl a po středu rozložte fetu.
2. Fetu potřete protlakem, posypejte ji kořením, ochuťte solí a pepřem a poklaďte tenčími plátky rajčete.
3. Těsto zabalte do závinu a přendejte na plech s pečicím papírem.
4. Těsto potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 45 až 50 minut při 175 až 180 stupních.
TIP: Místo závinu rozkrájejte rozválené listové těsto, naplňte obdélníky směsí a přehněte.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o listový závin s fetou a kořením!

