DOMÁCÍ LIKÉR Z BÍLÉ ČOKOLÁDY S VŮNÍ SKOŘICE, RUMU A VANILKY
Chytá vás mlsná a chodíte do ledničky na vaječný koňak nebo čokoládový likér? Udělejte si zásobu vlastního domácího likéru z bílé čokolády, rumu a voňavého koření.
Co potřebujete na likér z bílé čokolády?
- 100 g bílé čokolády
- 400 ml smetany ke šlehání
- 50 ml mléka
- 100 g moučkového cukru
- 200 ml rumu
- 1/2 lžičky skořice nebo špetka perníkového koření
- 1 vanilkový lusk
Pusťte se do toho
1. Mléko a smetanu přiveďte za stálého míchání k varu. Poté do směsi přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí.
2. Následně přimíchejte do směsi cukr, dřeň z vanilkového lusku, skořici a rum.
3. Likér dobře promíchejte a nalijte do lahví.
4. Lahve s vychladlým likérem utěsněte víčkem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o domácí likér z bílé čokolády!