RYCHLÝ SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
Nebudeme vám lhát: segedínský guláš je poměrně kalorické jídlo, ale tuze dobré. Uvařte rychlý segedínský guláš a podávejte ho s knedlíkem.
Co potřebujete na segedínský guláš?
- 1 kg vepřové kýty
- 800 g bílého kysaného zelí
- 2 velké cibule
- 2 lžíce mleté červené papriky
- 1 masox
- mletý kmín
- bobkový list
- sůl a pepř
- olej
- 250 ml smetany na vaření
- 250 ml 33% šlehačky
- hladká mouka na zahuštění
Pusťte se do toho
1. Maso nakrájejte na kostky.
2. Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji, přidejte maso a mletou papriku a rychle osmahněte.
3. Maso hned podlijte sklenicí vody s rozmíchaným bujonem.
4. Zelí propláchněte (podle chuti), nakrájejte na menší nudličky a přidejte k masu.
5. Základ v hrnci ochuťte solí, pepřem a kořením.
6. Až bude maso měkké, přilijte smetany a zahustěte moukou.
7. Segedínský guláš podávejte s knedlíkem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o segedínský guláš s knedlíkem!