RYCHLÝ SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Nebudeme vám lhát: segedínský guláš je poměrně kalorické jídlo, ale tuze dobré. Uvařte rychlý segedínský guláš a podávejte ho s knedlíkem.

segedínský guláš

Co potřebujete na segedínský guláš?

  • 1 kg vepřové kýty
  • 800 g bílého kysaného zelí
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce mleté červené papriky
  • 1 masox
  • mletý kmín
  • bobkový list
  • sůl a pepř
  • olej
  • 250 ml smetany na vaření
  • 250 ml 33% šlehačky
  • hladká mouka na zahuštění
zelí na segedínský guláš

Pusťte se do toho

1. Maso nakrájejte na kostky.

2. Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji, přidejte maso a mletou papriku a rychle osmahněte.

3. Maso hned podlijte sklenicí vody s rozmíchaným bujonem.

4. Zelí propláchněte (podle chuti), nakrájejte na menší nudličky a přidejte k masu.

5. Základ v hrnci ochuťte solí, pepřem a kořením.

6. Až bude maso měkké, přilijte smetany a zahustěte moukou.

7. Segedínský guláš podávejte s knedlíkem.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o segedínský guláš s knedlíkem!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights