TRADIČNÍ PLNĚNÉ PAPRIKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

Vzpomínáte na plněné papriky v rajčatové omáčce, které vám vařila maminka? Připomeňte si božskou chuť a vůni plněných paprik s tímto receptem!
Co potřebujete na plněné papriky?
- 500 g mletého masa
- 200 g vařené rýže
- 3 vejce
- 4 až 5 zelených podlouhlých paprik
- sůl a pepř podle chuti
Rajčatová omáčka k plněným paprikám
- 500 g pasírovaných rajčat
- 1,3 l studené vody
- 3 lžíce hladké mouky
- cukr podle chuti
- mletá červená paprika
- sůl a pepř podle chuti

Pusťte se do toho
1. Na 100 ml oleje orestujte mouku, odstavte z ohně a přimíchejte mletou papriku.
2. Základ zalijte studenou vodou, postavte zpět na plotnu a přidejte rajčata.
3. Rajčatový základ přiveďte k varu a ochuťte cukrem, solí a pepřem.
4. Mleté maso smíchejte s uvařenou rýží. Směs osolte, opepřete a vmíchejte vejce.
5. Směsí naplňte vydlabané papriky a ze zbývající masové směsi udělejte masové kuličky.
6. Papriky a kuličky přidejte do omáčky a pořádně povařte. Počkejte, až kuličky a papriky vyplavou a zkontrolujte, jestli není masová směs syrová.
7. Podávejte s houskovými knedlíky či těstovinami.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o plněné papriky v rajčatové omáčce!

