DOMÁCÍ TRDELNÍK S NUTELLOU

domácí trdelník
ilustrační obrázek

Vůně skořice a oříšků je to, co dělá z trdelníku oblíbenou cukrovinku. A když ho pomažete zevnitř nutellou, získáte neodolatelnou pochoutku!

Co potřebujte na domácí trdelník s nutellou?

  • 500 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 250 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 větší špetky soli
  • 2 vejce

Na posypání

  • 1 hrnek drcených ořechů
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • máslo na potření
  • nutella
nutella na domácí trdelník s nutellou

Pusťte se do toho

1. Z vlažného mléka, droždí, trochy mouky a špetky cukru udělejte kvásek.

2. V míse smíchejte mouku, rozpuštěné máslo, cukr, žloutky a sůl a přilijte kvásek.

3. Promíchejte v polotuhé těsto (nejlépe kuchyňským robotem).

4. Těsto nechte na teplém místě 30 až 45 minut kynout.

5. Poté těsto rozválejte na 0,5 cm silný plát a vykrojte z něho 2 cm široké proužky.

6. Těsto namotejte na nástavce ve stylu kremrolových trubiček nebo na zavařovací sklenice. Jednotlivé proužky se musí překrývat.

7. Těsto potřete rozšlehanými bílky a položte na pekáček či jinou formu tak, aby se těsto neotíralo o formu.

8. Nechte ještě 15 minut kynout a pečte v troubě rozehřáté na 180 až 200 stupňů asi 15 až 20 minut. V polovině pečení trdelníky pootočte.

9. Hotové trdelníky potřete rozpuštěným máslem, vyválejte ve směsi ořechů, skořice a cukru a mírně vychladlé trdelníky potřete zevnitř nutellou.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o domácí trdelníky s nutellou!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights