DOMÁCÍ TRDELNÍK S NUTELLOU
Vůně skořice a oříšků je to, co dělá z trdelníku oblíbenou cukrovinku. A když ho pomažete zevnitř nutellou, získáte neodolatelnou pochoutku!
Co potřebujte na domácí trdelník s nutellou?
- 500 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 250 ml mléka
- 1 kostka droždí
- 3 lžíce moučkového cukru
- 2 větší špetky soli
- 2 vejce
Na posypání
- 1 hrnek drcených ořechů
- 5 lžic moučkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- máslo na potření
- nutella
Pusťte se do toho
1. Z vlažného mléka, droždí, trochy mouky a špetky cukru udělejte kvásek.
2. V míse smíchejte mouku, rozpuštěné máslo, cukr, žloutky a sůl a přilijte kvásek.
3. Promíchejte v polotuhé těsto (nejlépe kuchyňským robotem).
4. Těsto nechte na teplém místě 30 až 45 minut kynout.
5. Poté těsto rozválejte na 0,5 cm silný plát a vykrojte z něho 2 cm široké proužky.
6. Těsto namotejte na nástavce ve stylu kremrolových trubiček nebo na zavařovací sklenice. Jednotlivé proužky se musí překrývat.
7. Těsto potřete rozšlehanými bílky a položte na pekáček či jinou formu tak, aby se těsto neotíralo o formu.
8. Nechte ještě 15 minut kynout a pečte v troubě rozehřáté na 180 až 200 stupňů asi 15 až 20 minut. V polovině pečení trdelníky pootočte.
9. Hotové trdelníky potřete rozpuštěným máslem, vyválejte ve směsi ořechů, skořice a cukru a mírně vychladlé trdelníky potřete zevnitř nutellou.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o domácí trdelníky s nutellou!