NEJLEPŠÍ ZELÍ Z ČERVENÉ ŘEPY
Kedlubnové zelí jistě znáte. Už jste ale jedli zelí z červené řepy? Nenechte si ujít tuto lahodnou přílohu k masu.
Co potřebujete na zelí z červené řepy?
- 500 g oloupané červené řepy
- 1 větší cibule
- ocet podle chuti
- cukr podle chuti
- sůl a kmín podle chuti
- olej
- mouka podle potřeby
Pusťte se do toho
1. Nakrájenou cibuli orestujte na oleji a přidejte řepu nastrouhanou nahrubo.
2. Směs ochuťte kmínem a solí a duste doměkka pod poklicí asi 20 až 30 minut. V případě potřeby podlijte trochou vody.
3. Podle chuti přidejte cukr a poté trochu octa.
4. Podle potřeby zaprašte řepu hladkou moukou a krátce provařte.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o zelí z červené řepy!