HOUBOVÉ RIZOTO S KUŘECÍM MASEM A JASMÍNOVOU RÝŽÍ0 (0)
Like

ilustrační obrázek

Like
Houbové rizoto nemusí být jenom ze žampionů. Přimíchejte do něj nakládané houby z obchodu nebo vlastnoručně naložené.

Co potřebujete na houbové rizoto?
- 150 g jasmínové rýže
- 2 kuřecí prsa
- 280 g směsi hub ve slaném nálevu
- 700 ml zeleninového vývaru
- 30 g parmazánu
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- grilovací koření
- sůl a pepř podle chuti

Pusťte se do toho
1. Kuřecí prsa potřete olivovým olejem s grilovacím kořením a nechte je uležet v chladničce.
2. Na lžíci másla orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a poté přisypejte propláchnutou rýži.
3. Rýži zalijte 1/3 vývaru. Až se vývar vyvaří, přilijte další třetinu a postup opakujte.
4. Do hotového rizota s vyvařeným vývarem přimíchejte prolisovaný česnek.
5. Rizoto odstavte a vmíchejte do něj nastrouhaný parmazán a nakrájené houby.
6. Kuřecí maso vcelku orestujte na druhé lžíci másla a podávejte s rizotem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o houbové rizoto s kuřecím masem!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

