HOUBOVÉ RIZOTO S KUŘECÍM MASEM A JASMÍNOVOU RÝŽÍ
0 (0)

Like0

Houbové rizoto nemusí být jenom ze žampionů. Přimíchejte do něj nakládané houby z obchodu nebo vlastnoručně naložené.

houbové rizoto s kuřecím masem
ilustrační obrázek

Co potřebujete na houbové rizoto?

  • 150 g jasmínové rýže
  • 2 kuřecí prsa
  • 280 g směsi hub ve slaném nálevu
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 30 g parmazánu
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • grilovací koření
  • sůl a pepř podle chuti
rýže na houbové rizoto s kuřecím masem

Pusťte se do toho

1. Kuřecí prsa potřete olivovým olejem s grilovacím kořením a nechte je uležet v chladničce.

2. Na lžíci másla orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a poté přisypejte propláchnutou rýži.

3. Rýži zalijte 1/3 vývaru. Až se vývar vyvaří, přilijte další třetinu a postup opakujte.

4. Do hotového rizota s vyvařeným vývarem přimíchejte prolisovaný česnek.

5. Rizoto odstavte a vmíchejte do něj nastrouhaný parmazán a nakrájené houby.

6. Kuřecí maso vcelku orestujte na druhé lžíci másla a podávejte s rizotem.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o houbové rizoto s kuřecím masem!


Sdílejte recept s přáteli
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]
Like0
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights