KŘEHKÉ KUŘECÍ ŘÍZKY MARINOVANÉ V JOGURTU
Není řízek jako řízek. Křehké kuřecí řízky marinované v jogurtu zůstávají šťavnaté. Vyzkoušejte tento recept a přidejte do marinády koření podle chuti.
Co potřebujete na křehké kuřecí řízky?
- 4 kuřecí prsa nebo vykostěná kuřecí stehna
- 200 g hustšího bílého jogurtu
- 4 lžíce majonézy
- 5 stroužků česneku
- špetka chilli
- koření na kuře
- sůl a pepř
- strouhanka
- olej na smažení
Pusťte se do toho
1. Jogurt smíchejte s majonézou a prolisovaným česnekem a ochuťte chilli, solí, pepřem a kořením na kuře.
2. Kuřecí maso naložte na 12 až 24 hodin do marinády.
3. Poté maso obalte ve strouhance (jogurt nestírejte) a pozvolna smažte na rozpáleném oleji.
Sdílejte článek na Facebooku a podělte se s přáteli o křehké kuřecí řízky v jogurtové marinádě!