POHANKA S UZENÝM TOFU A ZELÍM A LA HALUŠKY
0 (0)

Like0

Pohanka, zelí, tofu… tři suroviny vám dodají nezbytné minerály a vitaminy do těla. Pohanku na způsob halušek si nesmíte nechat ujít. Kdo chce, může místo pohanky použít kroupy.

pohanka na pohanku s tofu

Co potřebujete na pohanku s uzeným tofu?

  • 400 g pohanky
  • 500 g bílého kysaného zelí
  • 150 g uzeného tofu
  • 3 cibule
  • kmín
  • cukr
  • sůl a pepř
  • olej
tofu na pohanku s uzeným tofu

Pusťte se do toho

1. Pohanku propláchněte a nasypejte ji do vroucí vody v poměru 1:2. Osolte ji a znovu přiveďte k varu.

2. Jakmile voda dosáhne varu, stáhněte hrnec z kamen. Přikryjte pokličkou a nechte tzv. dojít.

3. Na oleji orestujte dozlatova proužky cibule, přidejte k ní kostičky tofu a opečte ji.

4. K základu přidejte propláchnuté a pokrájené kysané zelí.

5. Směs podlijte trochou vody, ochuťte kmínem, solí a cukrem a duste pod pokličkou asi 20 minut doměkka.

6. Pohanku smíchejte s dušeným zelím, podle chuti pokrm osolte a opepřete a nechte pod pokličkou cca 10 minut propojit chutě.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pohanku s tofu a zelím!


Sdílejte recept s přáteli
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]
Like0
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights