POHANKA S UZENÝM TOFU A ZELÍM A LA HALUŠKY0 (0)
Pohanka, zelí, tofu… tři suroviny vám dodají nezbytné minerály a vitaminy do těla. Pohanku na způsob halušek si nesmíte nechat ujít. Kdo chce, může místo pohanky použít kroupy.

Co potřebujete na pohanku s uzeným tofu?

Pusťte se do toho
1. Pohanku propláchněte a nasypejte ji do vroucí vody v poměru 1:2. Osolte ji a znovu přiveďte k varu.
2. Jakmile voda dosáhne varu, stáhněte hrnec z kamen. Přikryjte pokličkou a nechte tzv. dojít.
3. Na oleji orestujte dozlatova proužky cibule, přidejte k ní kostičky tofu a opečte ji.
4. K základu přidejte propláchnuté a pokrájené kysané zelí.
5. Směs podlijte trochou vody, ochuťte kmínem, solí a cukrem a duste pod pokličkou asi 20 minut doměkka.
6. Pohanku smíchejte s dušeným zelím, podle chuti pokrm osolte a opepřete a nechte pod pokličkou cca 10 minut propojit chutě.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pohanku s tofu a zelím!

