PEČENÁ MARINOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA PRO MASOŽRAVCE
0 (0)

Like0

Vepřová žebírka ve sladké marinádě jsou nejlepší s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným českým pivem. Ochutnejte tato famózní pečená marinovaná vepřová žebírka!

pečená marinovaná vepřová žebírka

Co potřebujete na pečená marinovaná vepřová žebírka?

  • 1,5 kg vepřových žeber
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 rajský protlak
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • grilovací koření
  • sůl a pepř
  • případně špetka chilli do marinády
pečená marinovaná vepřová žebírka

Pusťte se do toho

1. Marináda: protlak smíchejte s olejem, prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou, medem a trochou grilovacího koření.

2. Vepřová žebra osolte a opepřete a potřete marinádou. Nakonec je poklaďte nakrájenou cibulí.

3. Žebírka nechte marinovat alespoň 2 hodiny v chladničce.

4. Vepřová žebírka pečte v troubě zakryté alobalem asi 60 minut při 180 stupních. Posledních 10 minut žebírka odkryjte.

5. Během pečení podlévejte marinovaná žebírka vodou a výpekem.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pečená marinovaná vepřová žebírka!


Sdílejte recept s přáteli
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]
Like0
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights