PEČENÁ MARINOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA PRO MASOŽRAVCE
Vepřová žebírka ve sladké marinádě jsou nejlepší s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným českým pivem. Ochutnejte tato famózní pečená marinovaná vepřová žebírka!

Co potřebujete na pečená marinovaná vepřová žebírka?
- 1,5 kg vepřových žeber
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 rajský protlak
- 2 lžičky medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- grilovací koření
- sůl a pepř
- případně špetka chilli do marinády

Pusťte se do toho
1. Marináda: protlak smíchejte s olejem, prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou, medem a trochou grilovacího koření.
2. Vepřová žebra osolte a opepřete a potřete marinádou. Nakonec je poklaďte nakrájenou cibulí.
3. Žebírka nechte marinovat alespoň 2 hodiny v chladničce.
4. Vepřová žebírka pečte v troubě zakryté alobalem asi 60 minut při 180 stupních. Posledních 10 minut žebírka odkryjte.
5. Během pečení podlévejte marinovaná žebírka vodou a výpekem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pečená marinovaná vepřová žebírka!

