KRÉMOVÉ RIZOTO S ČERVENOU ŘEPOU A PARMAZÁNEM

Krémové rizoto inspirované Itálií má krásnou barvu, neodolatelnou vůni a lahodnou chuť. Uvařte rizoto s červenou řepou a provoňte ho parmazánem.

rizoto s červenou řepou

Co potřebujete na rizoto s červenou řepou?

  • 350 g červené řepy
  • 370 g nevařené rýže Arborio
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 50 g parmazánu
  • 120 g šalotky nebo červené cibule
  • tymián
  • sůl a pepř
  • olej
bílé víno na rizoto s červenou řepou

Pusťte se do toho

1. Na oleji orestujte 5 minut tenké plátky nevařené červené řepy.

2. K řepě přidejte nadrobno nakrájenou cibulku. Restujte po dobu 5 až 7 minut.

3. Poté nasypejte k zelenině propláchnutou rýži, krátce orestujte a zalijte ji vínem.

4. Nechte víno vyvařit a zalijte směs třetinou vývaru.

5. Až se vývar vyvaří, zalijte rýži další třetinou vývaru a promíchejte.

6. Až se vývar vyvaří, zalijte rýži poslední třetinou vývaru.

7. Směs by měla mít krémovou konzistenci a nesmí být suchá.

8. Rizoto odstavte a zamíchejte do něj nastrouhaný parmazán.

9. Dochuťte směs kořením, solí a pepřem.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte s přáteli o krémové rizoto s červenou řepou!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights