KRÉMOVÉ RIZOTO S ČERVENOU ŘEPOU A PARMAZÁNEM
Krémové rizoto inspirované Itálií má krásnou barvu, neodolatelnou vůni a lahodnou chuť. Uvařte rizoto s červenou řepou a provoňte ho parmazánem.
Co potřebujete na rizoto s červenou řepou?
- 350 g červené řepy
- 370 g nevařené rýže Arborio
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200 ml suchého bílého vína
- 50 g parmazánu
- 120 g šalotky nebo červené cibule
- tymián
- sůl a pepř
- olej
Pusťte se do toho
1. Na oleji orestujte 5 minut tenké plátky nevařené červené řepy.
2. K řepě přidejte nadrobno nakrájenou cibulku. Restujte po dobu 5 až 7 minut.
3. Poté nasypejte k zelenině propláchnutou rýži, krátce orestujte a zalijte ji vínem.
4. Nechte víno vyvařit a zalijte směs třetinou vývaru.
5. Až se vývar vyvaří, zalijte rýži další třetinou vývaru a promíchejte.
6. Až se vývar vyvaří, zalijte rýži poslední třetinou vývaru.
7. Směs by měla mít krémovou konzistenci a nesmí být suchá.
8. Rizoto odstavte a zamíchejte do něj nastrouhaný parmazán.
9. Dochuťte směs kořením, solí a pepřem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte s přáteli o krémové rizoto s červenou řepou!