GULÁŠ PEČENÝ V TROUBĚ PRO MASOŽRAVCE0 (0)
Klasické recepty pečené v troubě a ne v hrnci jsou v českých domácnostech oblíbené. Vsadíme se, že si zamilujete také guláš pečený v troubě!

Co potřebujete na guláš pečený v troubě?
- 500 g hovězího či vepřového masa
- 2 větší cibule
- 2 hrnky vývaru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 červená kapie
- 1 chilli paprička podle chuti
- jíška na zahuštění
- mletá červená paprika
- gulášové koření
- drcený kmín
- sůl a pepř podle chuti

Pusťte se do toho
1. Maso nakrájejte na kousky a promíchejte ho s kmínem, gulášovým kořením, solí a pepřem.
2. Do pekáčku či vhodného kastrolu vložte nakrájené maso a kostičky cibule.
3. Maso s cibulí zalijte vývarem, přikryjte víkem či poklicí a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Guláš pečte asi 3 hodiny.
4. Poté přidejte k masu nakrájenou kapii, mletou papriku, protlak a česnek a případně dochuťte solí a pepřem.
5. Na závěr vmíchejte do guláše nakrájenou chilli papričku bez semínek a případně zahustěte.
6. Guláš povařte a podávejte.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o guláš pečený v troubě!

