GULÁŠ PEČENÝ V TROUBĚ PRO MASOŽRAVCE

Klasické recepty pečené v troubě a ne v hrnci jsou v českých domácnostech oblíbené. Vsadíme se, že si zamilujete také guláš pečený v troubě!

guláš pečený v troubě

Co potřebujete na guláš pečený v troubě?

  • 500 g hovězího či vepřového masa
  • 2 větší cibule
  • 2 hrnky vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 červená kapie
  • 1 chilli paprička podle chuti
  • jíška na zahuštění
  • mletá červená paprika
  • gulášové koření
  • drcený kmín
  • sůl a pepř podle chuti
guláš pečený v troubě

Pusťte se do toho

1. Maso nakrájejte na kousky a promíchejte ho s kmínem, gulášovým kořením, solí a pepřem.

2. Do pekáčku či vhodného kastrolu vložte nakrájené maso a kostičky cibule.

3. Maso s cibulí zalijte vývarem, přikryjte víkem či poklicí a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Guláš pečte asi 3 hodiny.

4. Poté přidejte k masu nakrájenou kapii, mletou papriku, protlak a česnek a případně dochuťte solí a pepřem.

5. Na závěr vmíchejte do guláše nakrájenou chilli papričku bez semínek a případně zahustěte.

6. Guláš povařte a podávejte.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o guláš pečený v troubě!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights