ŠPALDOVÝ PERNÍK NA PLECH
Zdravější varianta oblíbeného litého perníku? Špaldovo-žitný litý perník s vůní medu a perníkového koření.
Co potřebujete na perník?
- 250 g špaldové mouky
- 50 g žitné mouky
- 180 g třtinového cukru
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce kakaa
- 8 lžic oleje
- 3/4 balíčku kypřicího prášku
- 3/4 balíčku prášku do perníku
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- 50 ml zakysané smetany
Pusťte se do toho
1. Obě mouky, cukr, kypřicí prášky a kakao smíchejte v míse a přidejte vejce, olej, med, smetanu a mléko.
2. Vypracujte hladké těsto, které nalijte na vymazaný a vysypaný plech.
3. Perník pečte při 180 stupních dozlatova.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o medový perník!