BRAMBOROVÉ KARBANÁTKY S UZENÝM MASEM A ČESNEKEM
Inspirujte se receptem na bramborové karbanátky, které nejsou ani trochu fádní: obsahují osmažené uzené maso a česnek.
Co potřebujete na bramborové karbanátky s uzeným masem?
- 1 kg brambor
- 300 g uzeného masa
- 2 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce a 2 žloutky
- sůl a pepř podle chuti
- trojobal
- olej na smažení
Pusťte se do toho
1. Brambory uvařte ve slupce a nechte je vychladnout.
2. Na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte kostičky uzeného masa a osmažte dozlatova. Směs nechte vychladnout.
3. Oloupané brambory nastrouhejte najemno, přidejte vejce, žloutky, česnek, cibuli s masem a ochuťte solí a pepřem.
4. Těsto na bramborové karbanátky dejte alespoň na 2 hodiny do chladničky.
5. Poté z těsta vytvarujte karbanátky, obalte je v trojobalu a osmažte dozlatova.
TIP: Pokud se vám těsto lepí na ruce, přidejte do těsta trochu strouhanky a mouky.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o bramborové karbanátky s uzeným masem!