BRAMBOROVÉ KARBANÁTKY S UZENÝM MASEM A ČESNEKEM

Inspirujte se receptem na bramborové karbanátky, které nejsou ani trochu fádní: obsahují osmažené uzené maso a česnek.

uzené maso na bramborové karbanátky

Co potřebujete na bramborové karbanátky s uzeným masem?

  • 1 kg brambor
  • 300 g uzeného masa
  • 2 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce a 2 žloutky
  • sůl a pepř podle chuti
  • trojobal
  • olej na smažení
bramborové karbanátky

Pusťte se do toho

1. Brambory uvařte ve slupce a nechte je vychladnout. 

2. Na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte kostičky uzeného masa a osmažte dozlatova. Směs nechte vychladnout.

3. Oloupané brambory nastrouhejte najemno, přidejte vejce, žloutky, česnek, cibuli s masem a ochuťte solí a pepřem.

4. Těsto na bramborové karbanátky dejte alespoň na 2 hodiny do chladničky.

5. Poté z těsta vytvarujte karbanátky, obalte je v trojobalu a osmažte dozlatova.

TIP: Pokud se vám těsto lepí na ruce, přidejte do těsta trochu strouhanky a mouky.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o bramborové karbanátky s uzeným masem!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights